top of page
Conexx texture

Het bedrijf

Conexx®

Sinds de oprichting ontwikkelde Conexx® zich onder andere tot marktleider in twee Scandinavische landen waar kwaliteit hoog in het vaandel staat en daar sluiten onze producten feilloos op aan. Dankzij onze jarenlange ervaring in de bouw van staalconstructie zadeldakhallen zijn wij in staat om op elke bouwkundige uitdaging te anticiperen. Onze gepatenteerde staalconstructies, ons zelf ontwikkelde offerte-/tekenprogramma waar wij binnen enkele minuten samen met de klant een gebouw samen kunnen stellen zijn slechts enkele van onze onderscheidende factoren. Want hier zijn er legio van. De zadeldakhallen, in de gewenste dakhelling, welke wij voor onze klanten ontwerpen en realiseren hebben uiteenlopende functies, denk hier bijvoorbeeld eens aan opslag loodsen, bewaarloodsen, bedrijfsverzamelgebouwen, sporthallen of een carwash. Het is allemaal mogelijk!

Conexx
Conexx

In steel we trust

De jarenlange specialistische kennis op het gebied van staalconstructies wordt gebundeld in alle zadeldakhallen van Conexx®  en daarom kan er garant gestaan worden voor hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid. Dit is uiteraard terug te  vinden in alle gerealiseerde gebouwen door heel Europa. Denk hierbij bijvoorbeeld eens aan sneeuwlasten van 450 kilogram per vierkante meter en windlasten tot 150 kilogram per vierkante meter in de Scandinavische gebieden.

In Nederland, waar Conexx sinds 2018 actief is en sindsdien elk jaar enorm groeit, onderscheiden ze zich tevens op simpele kernwaarden welke hoog in het vaandel staan, te weten: “afspraak is afspraak”, wat zoveel wil zeggen als wat er beloofd wordt dat wordt ook gedaan, afgesproken prijzen wordt niet vanaf geweken en als iets tegenzit waar de klant niks aan kan doen komen er niet direct meerwerk facturen. Iets wat in de bouwsector vaak wel anders is.

 

Conexx is erg trots op haar gepatenteerde FSC® Stalen profielen. FSC® stalen profielen bieden diverse voordelen ten opzichte van de traditionele warmgewalste stalen profielen én zijn een stuk voordeliger. FSC® combineert materiaaloptimalisatie met een structureel hoger draagvermogen. Daarom is Conexx in staat, om een hoogwaardige staalconstructie naar alle behoeften tegen een meer dan concurrerende prijs aan te bieden. Conexx® is en blijft een visionair op de voortdurend groeiende markt voor staalconstructiegebouwen en is daarom met geen enkele andere partij te vergelijken!

Conexx® zet zich in voor het klimaat

Conexx® is Europa wijd actief in de ontwikkeling, productie en montage van staalconstructie (nieuw)bouwen. Deze activiteiten veroorzaken op hun plaats ook CO₂ uitstoot. Belangrijke veroorzakende factoren hierin zijn de diverse transportbewegingen, de productie van materialen en natuurlijk alles wat zich rondom de montage van de gebouwen afspeelt.

Zeven jaar geleden (in 2016) kondigde Conexx® al het doel aan om haar staalconstructies volledig duurzaam te willen produceren, dit vergde structurele toewijding en inzet om richting dit doel te werken. Innovatie, wat altijd een uitgangspunt is geweest binnen Conexx® haar denkwijze en tevens te allen tijde eenieder blijven uitdagen om gestelde doelen te behalen. Er zijn de afgelopen jaren enorme stappen gemaakt binnen de Conexx® groep en ook de verduurzaming was daar een belangrijk onderdeel van.

Een succesvolle organisatie runnen is tegenwoordig op zichzelf al uitdagend met alles wat er speelt in de wereld, maar met de “groene visie” welke er alom heerst binnen de gehele organisatie werd ook deze uitdaging niet uit de weg gegaan. Daarom is deze realisatie ook vooral te danken aan de gemotiveerde medewerkers binnen de organisatie in combinatie met de moderne bedrijfsprocessen. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de gepatenteerde FSC (Funnel Shaped Castelated) profielen waar Conexx® mee bouwt. Deze FSC profielen zorgen voor een optimalisatie van materiaalgebruik zonder afbreuk te doen aan de sterkte van de constructies. Dit zorgt er voor dat Conexx® zowel kwalitatief als prijstechnisch zich ten goede onderscheid en hierbij wordt natuurlijk verduurzaming ook niet uit het oog verloren, aangezien er gemiddeld 20 tot 30 % minder staal wordt verbruikt ten opzichte van de traditionele bouwwijze.

Inmiddels, na jaren van onderzoek en ontwikkeling, is Conexx® trots op het feit dat ze zowel CO₂ neutraal als emissiearm is.

CO2 compensatie is bereikt door jaarlijks de complete CO₂ uitstoot (dus zowel die van productie, transport alsook de montage) te compenseren via Fair Climate Fund (met bijbehorend certificaat onderaan dit artikel *1).

Emissiearm werd bereikt door op de productielocatie te optimaliseren met een 6-tal grote koolstoffilters op het dak welke per uur zo’n 80.000 kuub aan lucht filteren (zie onderstaand aan artikel de foto van de productielocatie *2).

De ontwikkelingen gaan door richting de volgende geplande stap, waar er buiten CO₂ neutraal en emissiearm ook nog volledig energie neutraal aan het lijstje zal worden toegevoegd. Deze volgende stap zal naar verwachting medio 2024 gerealiseerd worden. Aangezien Conexx® haar visie is dat bedrijfsmatig succes eigenlijk niet zoveel betekend zonder een beter klimaat!

Conexx - Lönnqvist
Kestävä rakentaminen
bottom of page