top of page
Conexx texture

Het bedrijf

Conexx®

Sinds de oprichting ontwikkelde Conexx® zich onder andere tot marktleider in twee Scandinavische landen waar kwaliteit hoog in het vaandel staat en daar sluiten onze producten feilloos op aan. Dankzij onze jarenlange ervaring in de bouw van staalconstructie zadeldakhallen zijn wij in staat om op elke bouwkundige uitdaging te anticiperen. Onze gepatenteerde staalconstructies, ons zelf ontwikkelde offerte-/tekenprogramma waar wij binnen enkele minuten samen met de klant een gebouw samen kunnen stellen zijn slechts enkele van onze onderscheidende factoren. Want hier zijn er legio van. De zadeldakhallen, in de gewenste dakhelling, welke wij voor onze klanten ontwerpen en realiseren hebben uiteenlopende functies, denk hier bijvoorbeeld eens aan opslag loodsen, bewaarloodsen, bedrijfsverzamelgebouwen, sporthallen of een carwash. Het is allemaal mogelijk!

Conexx
Conexx

In steel we trust

Deze specialistische kennis bundelen we in al onze zadeldakhallen en staan daarom garant voor hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid, welke terug zijn te vinden in de vele gerealiseerde gebouwen door heel Europa. Denk hierbij eens aan sneeuwlasten van 450 kilogram per vierkante meter en windlasten tot 150 kilogram per vierkante meter in de Scandinavische gebieden.

Onze professionele en gemotiveerde medewerkers, moderne arbeidsmethoden, de aanwending van de nieuwste technologieën, innovatie en het internationale managementteam van de Conexx® Groep, zijn de basis van ons bedrijf en de voorwaarde voor het succes in de internationale bouwsector. In Nederland, waar we sinds 2018 actief zijn en elk jaar enorm groeien onderscheiden we ons tevens op simpele kernwaarden welke bij ons hoog in het vaandel staan zoals: “afspraak is afspraak”, wat zoveel wil zeggen als wat we beloven dat doen we ook, afgesproken prijzen wordt niet vanaf geweken en als iets tegenzit waar de klant niks aan kan doen komen er niet direct meerwerk facturen. Iets wat in de bouwsector vaak wel anders is. Verder zijn wij niet gebonden aan reguliere openingstijden, aangezien onze klanten ook vaak drukbezet zijn en niet altijd binnen kantoortijden kunnen reageren.

 

Wij zijn erg trots op onze gepatenteerde FSC® Stalen profielen. FSC® stalen profielen bieden diverse voordelen ten opzichte van de traditionele warmgewalste stalen profielen én zijn een stuk voordeliger. FSC® combineert materiaaloptimalisatie en hoger structureel draagvermogen. Daarom zijn wij in staat, om een hoogwaardige staalconstructie naar alle behoeften tegen een meer dan concurrerende prijs aan te bieden. Conexx® is en blijft een visionair op de voortdurend groeiende markt voor gebouwen met staalconstructie als basis en zijn daarom met geen enkele andere partij te vergelijken!

Conexx® zet zich in voor het klimaat

We zijn allemaal bezorgd over de toename van de uitstoot van kooldioxide (Co2) veroorzaakt door bijvoorbeeld de verbranding van fossiele brandstoffen zoals olie, natuurlijke gassen en steenkool. Daarom heeft Conexx® besloten om haar Co2-voetafdruk zoveel mogelijk te minimaliseren.

Conexx® is een Nederlands-Finse leverancier van staalconstructie gebouwen met vele activiteiten door heel Europa. Deze activiteiten veroorzaken op hun plaats ook Co2 uitstoot. Belangrijke veroorzakende afdelingen hierin zijn verkoop, productie, transport en montage.

Zeven jaar geleden (in 2016) kondigde Conexx® al het doel aan om haar staalconstructies volledig duurzaam te willen produceren, dit vergde structurele toewijding en inzet om richting dit doel te werken. Innovatie, wat altijd een uitgangspunt is geweest binnen Conexx® haar denkwijze en tevens ten alle tijden jezelf blijven uitdagen om gestelde doelen te behalen. Er zijn de afgelopen jaren stappen gemaakt binnen alle afdelingen van Conexx® m.b.t. de verduurzaming.

Een succesvolle organisatie runnen is op zichzelf al uitdagend, laat staan wanneer je hier ook nog vanuit een “groene visie”, verduurzaming aan toevoegt. Deze realisatie is vooral te danken aan Conexx® haar gemotiveerde medewerkers, de moderne bedrijfsprocessen en een internationaal gericht management team. Een mooi voorbeeld zijn de gepatenteerde FSC profielen waar Conexx® mee bouwt. Deze FSC profielen zorgen voor een optimalisatie van materiaalgebruik zonder afbreuk te doen aan de sterkte van de constructies. Dit zorgt er voor dat Conexx® zowel kwalitatief als prijstechnisch zich ten goede onderscheid en hierbij ook verduurzaming niet uit het oog verliest.

Jaren van onderzoek en ontwikkeling hebben zich uitbetaald in wederom een nieuwe stap. Conexx® is trots om bekend te maken dat ze stap 2 van haar 3-stappen verduurzamingsplan inmiddels heeft bereikt. Dat wil zeggen dat alle Conexx® gebouwen zowel Co2 neutraal als emissie arm zijn.

“De ontwikkelingen gaan door richting de 3e geplande stap, waar we buiten Co2 neutraal en emissie arm ook nog volledig energie neutraal zullen zijn. Deze laatste stap zal naar verwachting medio 2023 bereikt worden. Aangezien wij vinden dat bedrijfsmatig succes eigenlijk maar weinig betekend zonder een beter klimaat”.

 

Jarkko Kivelä Jan De Keizer

Conexx – Energy neutral from 2023, CO2 neutral since 2021 and low emission since 2019
Conexx - Lönnqvist
Kestävä rakentaminen
bottom of page