top of page
Asset_2at2x.png

Het bedrijf

Conexx®

Sinds de oprichting ontwikkelde Conexx® zich onder andere tot marktleider in twee Scandinavische landen waar kwaliteit hoog in het vaandel staat en daar sluiten onze producten feilloos op aan. Dankzij onze jarenlange ervaring zijn wij in staat om zelfs op zeer specifieke en bouwkundige uitdagingen te anticiperen. Naast technische en deskundige kwalificaties beschikken wij verder over internationale kennis met betrekking tot verschillende landen en bijbehorende klimaten alsook de bedrijfsprocessen, en vele andere specificaties.

conexx-tehdas-ilmakuva.jpg
Conexx Liikerakennus

In steel we trust

Deze specialistische kennis bundelen we in al onze realisaties en staan daarom garant voor hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid, welke terug zijn te vinden in de vele gerealiseerde gebouwen Europawijd. Denk hierbij aan sneeuwlasten van 450 kilogram per vierkante meter en windlasten tot 150 kilogram per vierkante meter in de Scandinavische gebieden.

Onze gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers, moderne arbeidsmethoden, de aanwending van de nieuwste technologieën, innovatie en het internationale managementteam van de Conexx Groep, zijn de basis van ons bedrijf en de voorwaarde voor het succes in de internationale bouwsector.


Wij zijn erg trots op onze gepatenteerde FSC® Stalen profielen. FSC® stalen profielen bieden diverse voordelen ten opzichte van de traditionele warmgewalste stalen profielen én zijn een stuk voordeliger. FSC® combineert materiaaloptimalisatie en hoger structureel draagvermogen. Daarom zijn wij in staat, om een hoogwaardige staalconstructie naar alle behoeften tegen een meer dan concurrerende prijs aan te bieden. Conexx® is en blijft een visionair op de voortdurend groeiende markt voor gebouwen met staalconstructie als basis.

Conexx® zet zich in
voor het klimaat

We zijn allemaal bezorgd over de toename van de uitstoot van kooldioxide (Co2) veroorzaakt door bijvoorbeeld de verbranding van fossiele brandstoffen zoals olie, natuurlijke gassen en steenkool. Daarom heeft conexx besloten om haar Co2-voetafdruk zoveel mogelijk te minimaliseren.

Conexx is een Nederlands-Finse leverancier van staalconstructie gebouwen met vele activiteiten door heel Europa. Deze activiteiten veroorzaken op hun plaats ook Co2 uitstoot. Belangrijke veroorzakende afdelingen hierin zijn verkoop, productie, transport en montage.

Vijf jaar geleden (in 2016) kondigde Conexx al het doel aan om haar staalconstructies volledig duurzaam te willen produceren, dit vergde structurele toewijding en inzet om richting dit doel te werken. Innovatie, wat altijd een uitgangspunt is geweest binnen Conexx haar denkwijze en tevens ten alle tijden jezelf blijven uitdagen om gestelde doelen te behalen. Er zijn de afgelopen jaren stappen gemaakt binnen alle afdelingen van Conexx m.b.t. de verduurzaming.

Een succesvolle organisatie runnen is op zichzelf al uitdagend, laat staan wanneer je hier ook nog vanuit een groene visie verduurzaming aan toevoegd. Deze realisatie is vooral te danken aan Conexx haar gespecialiseerde en gemotiveerde medewerkers, moderne bedrijfsprocessen en een internationaal gericht management team. Een mooi voorbeeld zijn de gepatenteerde FSC profielen waar Conexx mee bouwt. Deze FSC profielen zorgen voor een optimalisatie van materiaalgebruik zonder afbreuk te doen aan de sterkte van de constructies. Dit zorgt er voor dat Conexx zowel kwalitatief als prijstechnisch zich ten goede onderscheid en hierbij ook verduurzaming niet uit het oog verliest.

Jaren van onderzoek en ontwikkeling hebben zich uitbetaald in wederom een nieuwe stap. Conexx is trots om bekend te maken dat ze stap 2 van haar 3-stappen verduurzamingsplan heeft bereikt. Dat wil zeggen dat Conexx gebouwen zowel Co2 neutraal als emissie arm zijn.

“De ontwikkelingen gaan door richting de 3e geplande stap, waar we buiten Co2 neutraal en emissie arm ook nog volledig energie neutraal zullen zijn. Deze laatste stap zal naar verwachting in 2023 bereikt worden. Aangezien wij vinden dat bedrijfsmatig succes eigenlijk maar weinig betekend zonder een beter klimaat”.

 

Jarkko Kivelä Jan De Keizer

CONEXX - Lönnqvist
Kestävä rakentaminen
bottom of page